dissabte, 7 de desembre del 2013

Diumenges de poesia: avui "Un petit homenatge a Joana Raspall"


Us recordeu de la Joana Raspall?


 El curs passat, el dia de la poesia, vam aprofitar que es celebrava "L'any de Joana Raspall", per homenatjar-la amb motiu dels seu centenari.
 Vosaltres vau preparar tres poesies dedicades al public infantil, "Bon dia poesia", "El conillet" i "Bombolles",  vau anar a explicar-los-hi, amb l'ajut d'una presentació, per acabar recitant-les tots junts
 Va ser una experiència molt gratificat i enriquidora preparant el power, assajant les preguntes que faríeu al menuts/des per aconseguir que s'interessessen pels poemes, els entenguessin i sobretot que s'ho passessin bé i aprenguessin a gaudir de la poesia.
 Ho vau aconseguir, van gaudir el menuts, els grans i vosaltres segur que també.

Si voleu reviure l'experiència trobareu el reportatge audiovisual en aquest enllaç.
http://bibliotecadanielmangrane.blogspot.com.es/2013/03/benvinguda-poesia-amb-joana-raspall.html



Hi ha un blog dedicat a Joana Raspall on hi trobareu tota mena d'informació, no només dels actes que es van realitzar en commemoració del seu centenari, sinó també de la seua obra, poesies... un blog per treure el cap, passejar-se, parar quan ens vingui de gust i sobretot per gaudir i passar una bona estona.  
Prove-ho, aquí el teniu!
http://joanaraspall.blogspot.com.es/


Avui volem tornar a fer-li un petit homenatge, aquest cop el motiu és ben diferent, la poetessa i escriptora catalana ens va deixar el passat dimecres 4 de desembre.


 Com ja es habitual a la secció "Diumenges de poesia" començarem amb una audició d'un dels seus poemes, és la cançó "Els cavalls", (poesia: Joana Raspall i música: Tati Cervià) de l’espectacle Bestiari Poètic de la Companyia Terranegra.



Des del Blog de la biblio també em volgut recordar-la, mireu http://bibliotecadanielmangrane.blogspot.com.es/2013/12/ha-mort-lescriptora-joana-raspall.html


 I quin serà el vostre petit homenatge?, que menys que recordar la seua obra, gaudir un altre cop amb la lectura de les seues poesies i compartir aquesta lectura amb la resta del món. L'activitat que us proposem és que cerqueu un poema que us agradi, el prepareu i a la propera classe en feu una lectura en veu alta per als vostres companys/es. Els enregistrarem i ho publicarem a #gràciesJoana sumant-nos així a l'homenatge que li faran des de l'escoles d'arreu de Catalunya i de tot el món.

Cerqueu un poema que us agrade i prepare-lo tenint en compte totes les pautes de la lectura en veu alta.
En aquesta pàgina en trobareu, però podeu escollir-lo d'on vulgueu.
http://ramoncarrete.blogspot.com.es/2013/03/joana-raspall-quatre-poemes.html

Bona lectura!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada