dissabte, 8 de febrer del 2014

Diumenges de poesia: Desideri Lombarte


Desideri Lombarte
Avui us presentem un escriptor de la comarca del Matarranya, de la Franja. Un escriptor aragonès que escriu en català, la Franja és una zona aragonesa que esta al costat de Catalunya i que els seus habitants parlen en català.



 El proper 3 d'octubre farà 25 anys de la seua desaparició, és per això que aquest any es celebra "L'any de Desideri Llombarte". Visiteu aquest web que s'ha creat especialment per a aquesta ocasió per saber-ne més d'ell. Juntament amb el blog s'ha creat també un un Facebook, i un Twitter.

Nosaltres també ens volem sumar a aquesta commemoració i és per això que us el presentem a la nostra secció "Diumenges de poesia", i us el presentem d'una manera especial, diferent de la dels altres diumenges, avui no és una poesia la que hem escollit perquè posteriorment reciteu. Us deixem un recull de la seua obra i sereu vosaltres qui heu d'escollir el que voleu recitar.


Ataüllar el món des del Molinar



 Aquí teniu un vídeo on es reciten també les seues obres, escolteu-lo!






Glòria Arrufat teatralitza algunes de les seues obres



Ja heu vist que a "Diumenges de poesia" moltes poemes us els hem presentat en forma de cançó, això vol dir que s'aprofita la lletra d'un poema per fer una cançó, també ha passat amb l'obra de Desideri Llombarte, aquí en teniu una mostra.

"Lluny de tu"




Los Draps "Cabra montesa encinglada al Matarranya"



Xeic, al disc Sirga, "Amics treballadors"



Un estil ben diferent,preciosa cançó, Montse Castellà canta "Vull un trosset de terra"




Tunez & Sesé "Ara vindrà" i "L'espraver"




En aquesta pàgina trobareu més poesies fetes cançó, http://www.cancioneros.com/aa/1595/0/canciones-de-desideri-lombarte

 També va escriure teatre: Representació commemorativa d'una de les visites dels comanadors de Calatrava a la vila de Pena-roja. S. XVI.

 Els timonets

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada